<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8090950541441488920\x26blogName\x3dGibifi%C3%BA+blogja\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gibifiu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gibifiu.blogspot.com/\x26vt\x3d5675040957019343747', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Gibifiú blogja

A Majomszabású Ember vall benyomásairól, zenékről, sörökről, abszurdról és egyéb gibbonságokról.

 

Zene füleidnek

Elkészült a mixtép, benne az utóbbi két hónap inspirációival.

Elsősorban punnyadós, jazzes hip-hop hallható: Scratchek, érdekes orgánumok, hangsúlyos basszus, helyenként trombitával és egyéb fűszerekkel. Hagyja magát hallgatni.

(klikk a képre)

Traxx:

1. Organized Konfusion - Walk Into The Sun (Remix)
2. Hocus Pocus feat. The Procussions & T Love - Vocab!
3. Gang Starr - Zonin'
4. J Dilla - Won't Do
5. A Tribe Called Quest - Bonita Applebum
6. Redman - Pick It Up
7. Cypress Hill - Boom Biddy Bye Bye
8. Fun Lovin' Criminals - Up On The Hill
9. AZ - Gimme Yours
10. CL Smooth - CL Smooth Unplugged
11. Barabás Lőrinc Eklektric - Lomha
12. Kid Koala - Basin Street Blues

Címkék: , ,

 

for this post

 
Blogger makréla Says:

Jó kis mixtape. Lehetne legközelebb kicsit oldschool-osabb hiphop? :)
Csak hogy tudjam mi a jó.

 
 
Blogger Gibbon Says:

Előfordulhat, hogy lesz oldskool mixtape is, bár abból amúgy Dunát lehet rekeszteni. A zenében ez, amit itt hallasz, az kb annak az oldskool (amit én annak hivok) iránynak az egyenes ági leszármazottja. Pl a Gang Starr, Organized Konfusion vagy a Tribe Called Quest, akik nagyágyúk és már a 80-as évek végén is léteztek, bár a mixtape-en szereplő számok nem abból az időből valók (habár a Bonita Applebum 91-es és jócskán megelőzte a korát). Szóval, ha ktegorizálunk (oldskool stb...) akkor ezek az úgynevezett Aranykorból (1990-97) való a számok. Én azt hivom amgy oldskoolnak, ahol a zenében van DJ (scratch, kiállás, variálás az ütemmel), van repper, aki nem csak mondoton ördibál és nem ez a mai nagyon elektronikus, szintetikus valami. (Analóg hiphop = oldskool). Ennek az időnek, ahol még az én izlésemnek megfelelő hiphop dominált, annak kb '97-ben vége lett. Ott jöttek a képbe ilyen producerek, mint Timbaland, (aki már inkább popot csinál, mint hiphopot) a Neptunes. Ott kezdett el nagyüzemben menni a hiphop.
Azárt nem sirok, hogy meghalt a hiphop, vagy ilyesmi, mert még a mai napig is fedezünk fel olyan friss együtteseket, akik a "trút" nyomják, mint a Little Brother, Ugly Duckling, Jedi Mind Tricks...

Az eredti értelemben vett oldskoollal nem vagyok annyira jóban, - kövezzetek meg! Jehova, Jehova - de mondjuk NWA, BDP, Leaders Of The Newschool, Furious Five, Jazzy Jeff (& Fresh Prince), Big Daddy Kane, Afrika Bambaataa, Marley Mall... is hallgatható olykor-olykor.
Van egy elméletünk Maci barátommal, hogy mindenkinek kialakul a zenei izlése 14 éves korában kb. Én akkor Gang Starr-t, ATCQ-t, Naughty By Nature-t, Cypress Hill-t , De La Soult, Jay-Z-t hallgattam, ők az etalon és a 97-98 körüli hiphop. Aki nálam idősebb, annak lehet, hogy mondjuk Kool Mo Dee, NWA, vagy akármi, ami tőlem már kissé messze áll.

Miközben ezt irom, rájöttem a megoldásra. Nem oldskool mixtape lesz, hanem egy mixtape olyan zenékkel, amiket szarrá samplingeztek hiphop arcok. Megfelel?

 

Leave a Reply