<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8090950541441488920\x26blogName\x3dGibifi%C3%BA+blogja\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gibifiu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gibifiu.blogspot.com/\x26vt\x3d5675040957019343747', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Gibifiú blogja

A Majomszabású Ember vall benyomásairól, zenékről, sörökről, abszurdról és egyéb gibbonságokról.

 

Re: Koncert-dömping

Május harmadika van, véget ért a beharangozott koncert-dömping. A benyomásaimról...

2008. Április 26. - DJ Format @ Merlin
Erről a koncertről sajnos nem tudok beszámolni, mivel mindenki lemondta, akivel mentem volna és társaság hiányában még Format és a Brakecsokkerz sem olyan vonzó.

2008. Április 27. - Barabás Lőrinc Eklektric @ a38
Ingyenes koncert volt a hajón, ami miatt rendesen megtelt a raktér, de még így sem voltunk annyian, mint a decemberi (fizetős) lemezbemutatón.
A csapat hozta a formáját, az albumon hallható számokat imporvizációval fűszerezték, kevés szöveg, sok zene, jó hangosítás, tökéletes hangzás. Az est csúcspontja Jávor dobszólója volt, amibe annyira belejött, hogy közben az egyik dobverője el is tört, de ez a kis közjáték sem tudta megakadályozni abban, hogy folytassa másfél ütővel.
Az ilyen együttesek miatt érdemes koncertre járni, mert annyival jobban szólnak élőben, mint az albumon, - anélkül, hogy kritizálhatnám a korong hangzását.
Szóval egy nagyon kellemes estét szereztek nekem (nekünk), a ráadásban egy, még az lemezen nem található számot is előadtak. Egyetlen szépséghibája az estének, hogy valahogy az volt az érzésem, hogy mindenki rajtam keresztül akart közlekedni. Utána még beleakadtam két régi ismerős lánnyal, akik előtt sikerült újfent hülyének látszanom.

2008. Április 28. - Zagar @ zp
A zp-re kitehették volna a "megtelt" táblát. Legutóbb talán két éve voltam itt Quimby vagy Emil.Rulez! koncert ürügyén. Tökmindegy.
Az én fejemben a Zagarról olyan kép alakult ki, hogy ilyen trip-hopos, elektronikus meghatározhatatlan valami, amit játszanak, így eléggé meglepődtem, mikor répanadrágos, napszemüveges, szembelógó hajú 16 éves emósok tömegével álltam sorba. Nehezen tolerálom a répanadrágot lányokon, de fiúkákon meg aztán végképp... hogy a többi kiegészítőt ne is említsem.
A koncert maga elég lagymatag módon keződött, szinte bitre pontosan az ment, amit az albumokon hallani. Felüdülést a kivetített videó-őrületek jelentettek, majd lendületbe jöttek, Zságer Balázs csaknem felborította a Korgot, az emós gitáros meg - aki láttán rájöhettem, hogy miért ez a sok trendi fiúka - tinipunkrokkerek módjára ugrálva forgott saját tengelye körül... A koncertre ezek ellenére sem mondhatom, hogy rossz volt (de nagyon jó sem), bár tény, hogy az előző napi Eklektric színvonalát nem érte el - nem is érhette, Zagar zenéjében nincs lehetőség imprókra és a zárt hajón jobban szól a zene, mint kültéren - és kis hiányérzetem is maradt az elmaradt Bossa Astoria miatt.

2008. Május 2. - Naughty By Nature @ PeCsa
A heti nagykártya a Naughty By Nature volt, akikről laikusoknak talán a HipHop Hurray mondhat valamit. Ezen kívül van még pár nagy zenéjük, pont egy greatest hits-nyi. Legendákról lévén szó nem kis felvezető program előzte meg a fellépésüket, aminek legemlékezetesebb 20 perce a pécsi, DMC-győztes DJ Future (én vétkem...) it's rite DJ battle győztes DJ R-Nold lemezjátszókon előadott zenei merénylete volt oda vágó Hofi idézettel, amiért önmagában is jár a pirospont. Sub Bass Monsternek is jutott három számnyi idő a srácok előtt, akik végig ugrabugrálták a koncertet. Volt pacsiosztás, ééé-óóózás, minden, az egész gréteszthiccet felvonultatták a srácok (a Written On a Kitten azért hiányzott), hozták az elvárhatót. A megjelentek száma nem volt túl magas, mint amennyire az ember számított volna, de ez a promó hiányának tudható be és nem az ő (nem) ismertségüknek.

Címkék: , ,

 

for this post

 
Blogger Tschöppy Says:

Megint jöttem kötekedni :)
Dj R-Nold, nem Future.

És nem DMC-t nyert, hanem a tavalyi it's rite dj-versenyt, meg még valamit, ami most nem jut eszembe.

 
 
Blogger Gibbon Says:

Igaz, javítom. Az Irie Maffia DJ-jével kevertem össze.

 

Leave a Reply