<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8090950541441488920\x26blogName\x3dGibifi%C3%BA+blogja\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gibifiu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gibifiu.blogspot.com/\x26vt\x3d5675040957019343747', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Gibifiú blogja

A Majomszabású Ember vall benyomásairól, zenékről, sörökről, abszurdról és egyéb gibbonságokról.

 

Médiahekk

A Kuruc.infót gondolom nem kell bemutatni senkinek, akinek még annak szól ez:
Adott egy magát "mélymagyarnak" érző balfasz banda, melynek tagjai (írói és olvasói) megtestesítenek minden butaságot, amit a (szélső)jobboldalon el lehet képzelni (sokszor még azt se). Hőzöngésben és összeesküvés elméletek gyártásában, publikálásában és uszító cikkekben teszik magukat a nevetség állandó tárgyává.

A mai történet is pont egy ilyen.

Tehát adottak a kurucok és adott egy szám: a "Teknó Amerikánó", amit a "Stefánó és Dizsárió" követett el.
Történetesen ismerem az előadók "egyik felét", Boldit aki Öcsém padtársa és... (na de nem szaladunk előre ennyire) és akit szerénytelenül nevezhetek kosártanítványomnak is. Egyéni humorán, meglátásain már sokszor könnyesre röhögtük magunkat (kikacsintok Bazsra). Szóval Boldi, azaz JZA Manizza, a JZA & The Fantastic 4 reggae/dancehall (laikusként ezt saccolom) együttes rappere/énekese és az ő bátyja, aki Jumurdszák fedőnéven az Irie Maffia billentyűse néhány éve összedobtak pár óra alatt egy mulatós számot, a Teknó Amerikánót bizonyítandó, hogy a műfaj dalai seperc alatt összehozhatók. A szám csendben barátok közt terjedt-terjedt, így jutott el Misin keresztül hozzám is, majd ... (hollywoodi fordulat) a Zuhanórepülés című magyar mozifilmben is felcsendült.

Az történt, hogy valakihez (Napiszar @ youtube) eljutott a zene és gyorsban kevert rá egy kis videót és már töltötte is a youtube-ra. Ezt meglátta valaki a kurucok közül és máris megszületett a kuruc új híre. melyet ennek hatására rengeteg cigányozó, anyázó kommentár követett a youtube-on. Éljen-éljen!

(Itt most elolvasod a videó alatti kommentárokat. Alkalom adtán nevetsz/sírsz/érzelmeket fejezel ki, majd levonod a tanulságokat.)

Ebből nem azt akarom kihozni, hogy sok volna a náci, vagy mittudomén. Nagy társadalmi kérdéseket sem hoznék elő, bár bőven lehetne. Akinek kedve van cigánykérdésről, cigánybűnözésről, gárdáról stb... vitatkozni, annak is megvan a maga fóruma, mondjuk a kuruc oldal, ha nem feltétlenül akar megoldást, ez nem az.
Én csak annyit tennék hozzá, hogy "hekkelni" a médiát akarva, vagy akaratlanul annyira könnyű el se hinnétek. Senki semminek nem néz utána, még az újságírók sem (Csenki Attila vs Best magazin), anyázni, hőzöngeni meg nagyon könnyű.
Példaként meg kell említenem azt is, amit Dé barátom évfolyamtársa követett el. Dani gondolt egyet és beírta a wikipediára, hogy 2008. szeptember 18. az illetlenség első világnapja. Aznap pedig reggeli műsorok, rádiók kürtölték széjjel, hogy ma mit is kell ünnepelni. Többek közt metál koncert is volt az alkalomból. Aki nem hiszi guglizzon utána.

Félbehagytam Misi és Boldi történetét. Ez a reklám helye lesz tehát. Misi és Boldi egy közös projektet hoztak létre (okkal) Kelemen Kabátban címmel és első slágerüket, az "Extremely Sexy Love"-ot meghallgathatjátok most Ti is. (Garantált szórakozás, a last.fm felhasználók nem tévednek.)
Már várom, hogy valaki félreértelmezze és lenyomják kamu klippel a Viván is!

UPDATE:
Én se jártam mindennek utána. Dé szólt, hogy a metálkoncertet is azok a srácok szervezték, akik az egész világnapot kitalálták.
Ez persze a világnap dologból nem von le semmit, viszont kiderült, hogy én is felületes vagyok. Nem kicsit... nagyon.

Címkék: ,

 

for this post

Leave a Reply