<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8090950541441488920\x26blogName\x3dGibifi%C3%BA+blogja\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gibifiu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gibifiu.blogspot.com/\x26vt\x3d5675040957019343747', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Gibifiú blogja

A Majomszabású Ember vall benyomásairól, zenékről, sörökről, abszurdról és egyéb gibbonságokról.

 

Kaká marad

Frász kerülgette az embert az idióta újságírók szenzáció hajhász álhírei miatt, miközben tudom, hogy egy "ministráns fiút", mint Kakát, az AC Milan ikonját nem lehet "csak" pénzzel megvenni, pláne ha a kérő egy kis újgazdag angol-arab középszar (mégcsak nem is túlzok: 11. a PL-ben) csapat Midász király összvagyonával (itt sem túlzok).
Az más, ha egy Barcelona, vagy Real Madrid ajánl ennyit, mert ott van presztizs, meg BL, meg minden, ami ezzel jár, de ott meg futballból és nem olajból élők lévén ennyi tudják, hogy ennyi pénz a világon nincs (faszt nincs), illetve hogy ekkora beruházás nem térülhet meg.

Mindenki írta/mondta a magáét mindenféle fórumokon, ki-ki vérmérséklet és csapatpreferencia szerint.
Van abban valami, hogy ami most majdnem bekövetkezett, hogy az íratlan törvény, azaz hogy "a sztárcsapat nagy pénzt ígérve elviszi a kiscsapat ászát" jutott volna érvényre és most a Milan érezhette volna át, mit éreznek a kicsik, mikor ők vadásszák le a tehetségeket. Na, de a Milant kiscsapatnak aposztrofálni ostobaság, de még nagyobb nagycsapatnak a Manchester City-t. Az is megjegyzendő, hogy a kiscspatok játékosainak ez előrelépés, nem úgy itt.
A futball halála lett volna, ha ez összejött volna a biznisz, mert onnantól jöhettek volna a szórakozni vágyó csilliárdosok a Föld alól felvásárolva kis német csapatokat, hogy aztán számukra zsebpénzért összevásároljanak Real Madridokat a saját szórakoztatásukra.
Ezen túl Kaká lehet, hogy dupla annyit keresett volna az angol iparvárosban, de már most is annyit keres, hogy azt felfogni lehetetlen és úgy gondolom, hogy ahogy a 0 kétszerese 0, úgy a végtelen duplája sem több (igen-igen, Nobel-díjas gondolat!). Naív megközelítésben azt is mondhatom, hogy Kaká életkörülményeit nem befolyásolná az a rengeteg pénz és mivel a csapat sem az ő kalibere, stb... Teljesen megértem, miért döntött így és miért tartott ki emellett az álláspontja mellett végig.
Gallianit és a Milan teljes gazdasági osztályát is megértem. Egyértelmű volt (nekem legalább is), hogy ők sem szeretnék eladni, de mivel a biznisz az érzelemmel nem összekeverendő, nem mondhattak egyértelmű nemet ekkora (130 millió Euro) összegre - amből egy komplett védősort lehetett volna venni - és Kakáékra bízták, hogy ők mit döntenek a dologban.

Lényeg tehát:
Kaká ismét bebizonyította, hogy kivételes ember (tudom közhely, de fogalmazd meg máshogy!) és marad ott, ahova tartozik.


(Most nagylevegő, higgadtság félre.) Az olajsejk arabokhoz, az egész Manchester City-hez és az összes említett újságíróhoz szólok most:
Legyetek szívesek mától minden nap süncsaládokat szarni! Az egészségetekre.

Köszönettel, Gergő

Címkék: , ,

 

for this post

Leave a Reply