Gasztro-gnóm - Francia hagymaleves
Mielőtt belekezdenék a második rész ismertetésébe, jöjjön egy kis gasztronómiai kitekintés.
Ma régen dédelgetett álmomat váltottam valóra: az évszázados francia-magyar barátság (itt tessék hangosan nevetni) tiszteletére megfőztem ebédre életem első francia hagymalevesét.
Ma régen dédelgetett álmomat váltottam valóra: az évszázados francia-magyar barátság (itt tessék hangosan nevetni) tiszteletére megfőztem ebédre életem első francia hagymalevesét.
Magamnak szigorúan 8/10-t adnék. Finom, laktató, meg minden, de valami hiányzott az ízéből... tán egy kis oregánó, vagy zeller lehetett volna a megoldás, amiről a szakirodalom (értsd: google) hallgat. Ha nem kell bele, majd én megreformálom a francia konyhát!
Esetleg gusztusosabb, ha a habarást tojássárgája helyett tejszínnel csinálja az ember.
Esetleg gusztusosabb, ha a habarást tojássárgája helyett tejszínnel csinálja az ember.
Hozzávalók 5-6 főre (Pápay-léptékkel):
- 60 dkg vöröshagyma
- 2 evőkanál liszt
- 4 tojássárgája ()
- 2.5 liter víz
- Kis zsíradék
- Kenyérkocka - csajozós megoldás: cipóban tálalva
- Kaukkfű, petrezselyem, egyéb zöld fűszerek pl oregánó, babérlevél, só, vegeta, bors ízlés szerint
Jó étvágyat!
Címkék: gasztro-gnóm
Remekül néz ki!
Egy tippty:
B*sszon bele jó sok hagymát ön!
Póré, vörös, snidling, csemege;
Ettől lesz a leves családja kedvence!
Köszönöm a tippet. Beépítem a következőbe. Bár az igazat megvallva egy kevés pórét most is belevágtam, a turmixolást követően optikai tuningnak.