<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8090950541441488920\x26blogName\x3dGibifi%C3%BA+blogja\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gibifiu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gibifiu.blogspot.com/\x26vt\x3d5675040957019343747', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Gibifiú blogja

A Majomszabású Ember vall benyomásairól, zenékről, sörökről, abszurdról és egyéb gibbonságokról.

 

Gasztro-gnóm - Francia hagymaleves

Mielőtt belekezdenék a második rész ismertetésébe, jöjjön egy kis gasztronómiai kitekintés.

Ma régen dédelgetett álmomat váltottam valóra: az évszázados francia-magyar barátság (itt tessék hangosan nevetni) tiszteletére megfőztem ebédre életem első francia hagymalevesét.


Magamnak szigorúan 8/10-t adnék. Finom, laktató, meg minden, de valami hiányzott az ízéből... tán egy kis oregánó, vagy zeller lehetett volna a megoldás, amiről a szakirodalom (értsd: google) hallgat. Ha nem kell bele, majd én megreformálom a francia konyhát!
Esetleg gusztusosabb, ha a habarást tojássárgája helyett tejszínnel csinálja az ember.

Hozzávalók 5-6 főre (Pápay-léptékkel):
  • 60 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 tojássárgája ()
  • 2.5 liter víz
  • Kis zsíradék
  • Kenyérkocka - csajozós megoldás: cipóban tálalva
  • Kaukkfű, petrezselyem, egyéb zöld fűszerek pl oregánó, babérlevél, só, vegeta, bors ízlés szerint
Jó étvágyat!

Címkék:

 

for this post

 
Anonymous Névtelen Says:

Remekül néz ki!

Egy tippty:
B*sszon bele jó sok hagymát ön!

Póré, vörös, snidling, csemege;
Ettől lesz a leves családja kedvence!

 
 
Blogger Gibbon Says:

Köszönöm a tippet. Beépítem a következőbe. Bár az igazat megvallva egy kevés pórét most is belevágtam, a turmixolást követően optikai tuningnak.

 

Leave a Reply