<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/platform.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d8090950541441488920\x26blogName\x3dGibifi%C3%BA+blogja\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttps://gibifiu.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3dhu_HU\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://gibifiu.blogspot.com/\x26vt\x3d5675040957019343747', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

Gibifiú blogja

A Majomszabású Ember vall benyomásairól, zenékről, sörökről, abszurdról és egyéb gibbonságokról.

 

Szolfézs: Goulash Exotica - Betyárvizit

Van-e ellentmondásosabb / egzotikusabb, mikor magyaros (balkáni?) hegedű dallamra (és reggae ütemre) egy mesterségesen rekedt négerimitátor hang azt kiabálja (ragázva), hogy "Goulash posse" a létező összes reggae-közhelyes vokális hanghatás kíséretében? - Teszi mindezt úgy 4 percen át, hogy közben semmi érdemi információ nem hangzik el. Egy szám alapján megítélni egy teljes albumot, nem szokás, de itt most mégis bőven példázza, milyen is az album. Na, valami ilyesmi, de ennél picivel több a Goulash Exotica Betyárvizit címet viselő albuma.
Magyaros, elektronikus, divatos, táncolható.

Akinek bejön a Balkán Fanatik, vagy Mitsoura, annak bizonyosan tetszeni fog.
Akinek az eklektika megáll a Barabás Lőrinc Eklektric - Irie Maffia - Anima Sound System-aranyháromszögnél, - mint nekem is - annak csak óvatosan, lassan adagolva fogyasztandó, és a hatás sem marad el.

Beugrik, hogy mennyire ciki volt népzenével foglalkozni általános iskolában - a Volt Nekem Egy Kecskémet ma is el tudnám furulyázni - vagy akár néptáncolni (nekem kimaradt). - Isten nyugasztalja Koncz Zsuzsa nénit!
OFF: Ilyen album hallatán, illetve az m1 designját látva talán változik a helyzet és akár trendi is lehet magyaros dolgokat csinálni. ON
Összességében azt kell mondanom, hogy végre megint valami, ami vastagon magyar (meg balkáni, meg cigány) és büszke lehet rá az ember, mert a világon bárhol megállná a helyét ez a zene. Táncolni, más országbéli ismerősöknek magyar (nép)zenét mutogatni kiváló.

Még ilyet!

Címkék:

 

for this post

 
Blogger Unknown Says:

meg zsidó is, azért a végén a house tütytürütty picit erős.

 
 
Anonymous Névtelen Says:

miert ne:)

 

Leave a Reply